10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem i pieczywo dla mieszkańców Krakowa. Już po raz kolejny Miasto Kraków wraz z Bartłomiejem Szczoczarzem – właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska, organizuje bezpłatny przedświąteczny poczęstunek.
Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. W tym roku mieszkańcy będą mogli skosztować nie tylko karpia, ale także tołpygę oraz amura, nie zabraknie również wigilijnego czerwonego barszczu. Wszystkie ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej.
Miasto Kraków zaprasza swoich mieszkańców na trzecią już edycję przedświątecznego karpia.
Poczęstunki rozpoczynają się o godzinie 16.00 i odbywać się będą w sześciu lokalizacjach Krakowa:
- 5 grudnia – przy Nowohuckim Centrum Kultury
- 7 grudnia – na placu Wolnica
- 9 grudnia – okolice pętli tramwajowej Kurdwanów
- 12 grudnia – przy pętli Bronowice Małe
- 14 grudnia – na rondzie Mogilskim
- 16 grudnia – na Małym Rynku.
Źródło: Miasto Kraków